خواب تاريخي دو شهر و يک آتشگاه ساساني پريشان شد

سرپرست هيأت کاوش در محوطه باستاني ويگل در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: در پي انجام شناسايي بر روي محوطه باستاني ويگل در سال 85، بهار امسال، فصل نخست کاوش اين محوطه به مدت 40 روز انجام شد.

به گفته محسن جاوري؛ اين محوطه مهم باستاني از قابليت بسيار بالايي براي بررسي، پژوهش‌ و کاوش‌هاي باستان شناسي برخوردار است.

وي با اشاره به اينکه محوطه باستاني ويگل در جنوب شهرستان آران و بيدگل واقع در استان اصفهان قرار دارد گفت:در اين فصل از کاوش، موفق به شناسايي محوطه‌اي بسيار بزرگ، نزديک به 100 هکتار شديم. محوطه‌اي در قالب دو شهر متروکه ساساني که زير ماسه‌هاي روان مدفون شده بودند.

عضو هيأت علمي پژوهشکده باستانشناسي ادامه داد: داده‌هاي بدست آمده از کاوش‌هاي باستان‌شناسي اين فصل، از وجود يک آتشگاه ساساني در بخشي از اين محوطه حکايت مي‌‌کند.

وي يادآور شد:بررسي‌هاي انجام شده در اين محوطه بيانگر سکونت در اين منطقه از دوره ساساني و ادامه آن تا دوره اسلامي و پايان دوره سلجوقي است.

مسئول بخش باستان شناسي ميراث فرهنگي اصفهان به وجود يک آتشدان در بخش مرکزي بناي اين آتشگاه ساساني اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بخش فوقاني اين آتشدان موجود نيست اما پايه آن، منقوش به طرح‌هاي زيباي گچ‌بري کاملاً سالم باقي مانده است

جاوري اين کشف را نخستين مورد در ايران مرکزي عنوان کرد که يک بناي مذهبي ساساني کاملاً متفاوت با نمونه‌هاي قبلي بدست آمده است چرا که مصالح اين بنا از گل و چينه تشکيل شده در حالي که مصالح معماري بسياري از آثار مذهبي مشابه مانند آتشکده‌هاي نياسر و نطنز در همين محدوده از لاشه خشت تشکيل شده است.

اين دکتراي باستان‌شناسي وجود چنين بناي مذهبي در ايران مرکزي را بسيار مهم ارزيابي کرد و افزود: بررسي و تبيين چنين ويژگي شاخصي تاکنون در اين منطقه انجام نشده بنابراين تمرکز بيشتر براي برنامه‌ريزي باستان‌شناسي، ايجاد سايت موزه و .. در اين محوطه امري لازم و ضروري است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389040964